Kratek oddih ali daljše počitnice – karkoli si že privoščimo, si želimo odmisliti vsakodnevne skrbi in se predati užitkom. Kraji Obsotelja in Kozjanskega vas bodo navdušili z neokrnjeno naravo, gostoljubljem, širokimi nasmehi, z domačnostjo in številnimi doživetji tako za pare kot družine. Povabili vas bodo v kotičke njihovih domov, kjer omamno diši po dobrotah. Z njihovih vrtov bodo na vaš krožnik prinesli domačo zelenjavo, zelišča. Iz njihovih peči bo vse do vas zadišalo po domačem kruhu. Iz njihovih sadovnjakov se za vas cedita najslajši med in sok. Vrnite se torej nazaj k bistvu – k naravi, ljubezni, družini, dobremu počutju, ljudem, slastnim okusom, h kulturi.

NAZAJ K DRUŽINI – ZA (NAJ)MLAJŠE IN STARŠE

V Podčetrtku, Bistrici ob Sotli in Kozjem še živijo pravljična bitja, domačini pa z iskrenim nasmehom in odlično družinsko ponudbo poskrbijo, da bodo vaše počitnice zares nepozabne. Ne verjamete? Potem pa le opazujte družinsko veselje ob ustvarjanju dišečih piškotov, okušanju svežega Frozija in iskanju zaklada, kjer se iskrijo ideje in ostri pustolovski duh. Iz oči v oči srečajte pravljične junake, prisrčne jelene, domače živali, za povrh pa se potopite v pravi čokoladni svet … Ali pa se preizkusite v footgolfu, za nekaj časa odpotujte v vesolje in doživite paleto navdušenja na vijugastih ter barvitih toboganih. Veliko zabave vas čaka!

NAZAJ K SLASTNIM OKUSOM – ZA GURMANE IN LJUBITELJE DOBREGA

Naši kraji so znani tako po odličnih tradicionalnih jedeh kot kulinaričnem preizkušanju novosti. So kraji sočnih sadovnjakov in rodovitnih vinogradov. Vrnite se nazaj k vinski ali pivski tradiciji. Med okušanjem dobrot in degustacijami se podajte še na virtualno doživetje vinogradništva in vinarstva – danes povsem obnovljen, sicer pa več kot 500 let star objekt, ponuja edinstveno virtualno in gurmansko izkušnjo. In če se sprašujete – tudi mojstre sladic boste srečali, brez skrbi.

NAZAJ K DOBREMU POČUTJU – ZA HEDONISTE IN LJUBITELJE MIRU

Naj bo odgovor na pogosto vprašanje “Kako si?” nasmejano pozitiven! Na prvo mesto postavite sebe in svoje dobro počutje. Izklopite telefon in vklopite številna doživetja sprostitve. Povzpnite se na katerega izmed hribov, ki nagradijo s prostranim razgledom na Kozjanski park in zeleno pokrajino. Od vsakdana se odklopite v prestolnici termalnih užitkov in negujte svoje telo. Svojo dušo. Svojo dobrobit. Pristno razvajanje vas bo zapeljalo nazaj k dobremu počutju in ponovno opomnilo, kaj v življenju zares šteje – mir, sproščenost, sreča. Najdite svoj košček le-te tudi v naših koncih.

NAZAJ K NARAVI – ZA AKTIVNE IN ŠPORTNIKE

Narava – kdo ne bi v njeni družbi preživel čim več časa? Na oddihu boste brez slabe vesti in odlaganj raziskovali zelene kotičke: poženite pedala ali noge na bližnje hribe, vzemite si čas za občudovanje cvetočih sadovnjakov in pridnih čebel. Spoznajte več kot 100 tradicionalnih sort jablan in hrušk. Doživite posebno izkušnjo v enem redkih še delujočih mlinov v Sloveniji – mogoče boste celo spekli piškote iz sveže moke? Preizkusite sladke dobrote iz naših čebelnjakov in se družite z domačini, ki zvesto negujejo tradicijo in naravo. Vrnite se nazaj k naravinazaj k ljudem. K bistvu, zaradi katerega bodo vaše počitnice še bolj nevsakdanje in nepozabne.

NAZAJ K LJUBEZNI – ZA ZALJUBLJENE IN LJUBLJENE

Za en dan postanita raziskovalca in odkrijta pot izdelkov od povsem začetnega stanja do končne podobe. Ustavita se v degustacijski sobi, iz katere diši po mnogoterih dobrotah. Potopita se v termalni svet ali razvajajta telo v deželi savn in masaž. Privoščita si popoln odklop in v dvojini doživita ljubezenski oddih, ki vaju bo osrečil. Nazaj k dvojini, nazaj k ljubezni. Bistvu, zaradi katerega sta, kar sta.

NAZAJ H KULTURI – ZA LJUBITELJE KULTURE

S spoštovanjem do naših prednikov in z obujanjem tradicije na moderen način, vabimo vse ljubitelje kulture k raziskovanju. Od prepoznavnega samostana, ki se ponaša z dih jemajočimi freskami, s skrbno urejeno okolico, zeliščnim vrtom, čudovito poročno dvorano ter staro samostansko lekarno … do najbolj grajskega med gradovi. Postanite graščak ali graščakinja za en dan, odkrijte skriti zaklad ali mogoče celo prenočite v objemu grajske tišine.

Med raziskovanjem boste zagotovo želeli radovedno pokukati v staro muzejsko učilnico in počasi ter s spoštovanjem spoznavati srednjeveški trg, legende iz preteklosti ter tudi zgodbe sedanjosti. Kaj pa, če bi v času telefonov, tablic in računalnikov za en dan doživeli pouk po starem? Presenetili vas bodo predmeti preteklosti, ki so bili vsakdan naših babic. Vrnite se nazaj h kulturi in raziščite kulturno dediščino, ki mamljivo vabi z zgodbami preteklosti.

Doživite doživetje - izpostavljeno

Od
60,00 €
dalje
Celodnevna doživetja

VEČ KOT LE DOBRO POČUTJE

Skrb za dobro počutje je pri nas na vrhu prioritet. Pokukajte, kako poskrbeti zanj na lahkoten, sproščen in svež način. Naj tokrat traja dlje …

Preberi več
Od
55,00 €
dalje
Celodnevna doživetja

VEČ KOT LE DRUŽINSKO VESELJE

Objemite doživetja z odprtimi rokami in privoščite svojim najbližjim le najboljše. Trenutki, ki bodo ostali in pokazali, da je med vami veliko več kot zgolj družinsko veselje …

Preberi več
Od
70,00 €
dalje
Celodnevna doživetja

VEČ KOT PREPROSTA NARAVA

Zeleno, ki te ljubim … Narava bo prisluhnila vašim željam in skupaj boste ustvarili nepozabno doživetje. Tako, ki ostane.

Preberi več

feel-slovenia  Slovenia-green  Kozjanski-park  Unesco-mab  Eden

PRIJAVITE SE NA E-OBVEŠČANJE

PRIJAVITE SE NA TIC-OVE NOVICE IN BODITE OBVEŠČENI O AKTUALNIH DOGODKIH IN DOŽIVETJIH.