DIVJA ZELIŠČNA DELAVNICA

Kozjansko

Trajanje 10:00 - 14:00

Srečali se boste z edinstvenim bogastvom neokrnjene okoliške narave - spoznavali divje užitne ter zdravilne rastline, jih nabirali in na koncu pripravili divje - gojeno kosilo, ki bo skupek dragocenega rastlinja ter ekološko pridelanih dobrin. Pokukajte v zaprašeno zakladnico znanja, ki z novimi dognanji omogoča visoko kakovost bivanja in odgovornost do okolja kot do samega sebe. Pridite po svoj slasten košček divjine!

1
Trajanje 10:00 - 14:00

Divja zeliščna delavnica

Pozdravljeni dragi divjaki in vsi tisti, ki bi radi postali malo bolj "divji" - v stiku in poznavanju narave, ki nas obkroža ter skriva v sebi toliko čudežnih moči, okusov ter drugih uporabnosti! Navdihujoča narava rastlinskega obilja ponuja sproščujoče usvajanje uporabnih užitnih in zdravilnih znanj, ki nam koristijo pri povečanju kakovosti naših življenj - ta prave povezanosti z naravo, z edinstvenimi okusi in zdravilnimi učinkovanji ujetimi v razburljivo pravljico, ki človeka zamakne in pridobi t. i. divje telo in oči, duša pa se ima čas umiriti.

V divjino, da bo fino, da začutimo kdo smo in kdo smo bili, da pogledamo v svet, ki nam znova diši. Narišimo lepó med toplimi ljudmi, spoznajmo duh rastlin in njihovo vlogo v našem preživetju!

Delavnica vključuje:

  •  divja malica
  • divje kosilo
  •  znanje o divjih užitnih in zdravilnih rastlinah, strupenih rastlinah in pomenu narave, ki nas obkroža za preživetje in kakovostno bivanje
  • veščine - uporaba divjih rastlin
  • varovanje zdravja in okolja - odgovorno nabiralništvo, predvsem pa primer trajnostnega, samooskrbnega življenja, brez pesticidov, embalaže, odmik od industrijske hrane, v sožitju z lokalnimi rastlinskimi viri - samoniklimi in miroljubno-ekološko vzgojenimi dobrinami (zelenjava, sadje, žitarice, oreščki in semena)
  • osebnostna in duhovna rast - stik z naravo običajno pomeni tudi stik s samim seboj; občutenje lastnih morda potlačenih potreb, želja, občutenje svobode, miru, radoživosti in bogastva enostavnosti