ODDIH ZA DVA

OGLED JELENOVEGA GREBENA - OBISK SAMOSTANA - OBISK ČOKOLADNICE - IGRA PATANJA - 5 HODNI MENU NA DOMAČIJI AMON

Trajanje 15:30 - 21:00

Provoščite si dan le za vaju. Sprehodite se skozi vas Olimje in odkrijte skrite kotičke, ki so zagotovo vredne obiska. Preizkusite se v igri patanja in za zaključek pa se prepustite razvajati v 5-hodnem slowfood meniju. 

1
Trajanje 15:30 - 16:30

Hranjenje jelenov, nepozabno doživetje

Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, predvsem pa otrokom, ostal v nepozabnem spominu. Na domačiji vam bodo ponudili tudi degustacijo domačih izdelkov v njihovi prodajalni.

2
Trajanje 16:30 - 17:30

Ogled Minoritskega samostana Olimje

Ekskurzijo nadaljujemo  z obiskom Minoritskega samostana Olimje. Nekdanje grajsko poslopje leži na 265 metrih nadmorske višine na zgornjem koncu doline Olimskega potoka. Na mestu sedanjega samostana je nekoč stal stolp, ki je bil verjetno zgrajen okrog leta 1015 in je pripadal Pilsteinskim grofom. Lastnica je bila tudi Hema Krška. Sedaj v Samostanu živijo patri Minoriti, ki sedaj skrbijo za samostan in cerkev. Patri so oživili tradicijo samostanskega lekarništva in v samostanskem zeliščnem vrtu gojijo zdravilne rastline, v prostorih samostana pa so uredili zeliščno lekarno z domačimi zdravili.

3
Trajanje 17:30 - 18:00

Ogled Čokoladnice Olimje

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov, ki so že pred prvo svetovno vojno delovali na Dunaju. Danes ponujajo široko paleto ročno izdelanih čokoladnih izdelkov. Od čokoladnih figur do pralinejev, od čokoladnih tablic in dražejev do raznovrstnih bombonjer, težko boste med izdelki izbrali najljubšega. Na voljo vam bo ogled izdelave z možnostjo nakupa ročno izdelanih pralin.

4
Trajanje 18:00 - 18:30

Kratka igra patanja

Naučili se bostje osnovne veščine patanja - tehnika, ki se uporablja za udarjanje žogice v luknjo. Preizkusili se boste v svoji natančnosti ciljanja.

5
Trajanje 18:30 - 21:00

Slow food na Domačiji Amon

Družina Amon želi gostom vedno ponuditi najboljše, naj gre za vino, hrano, športne aktivnosti ali nastanitev. Tu se boste umirili in se naužili narave. Ogledali si boste sožitje naravnih lepot in človeškega dela, ki ga  predstavlja čudovito urejeno golfišče z devetimi luknjami. Za razvajanje vseh čutov pa se boste na kulinarično popotovanje odpravili na Domačijo Amon, kjer vam bodo postregli s 5 - hodnim degustacijskim slow food menujem.

Domačija Amon