Podčetrtek Ogled zlatega Olimja

Ogled Term Olimia in kavica - Ogled Jelenovega grebena in hranjenje jelenov - Ogled čokoladnice Olimje - Ogled Minoritskega samostana Olimje in degustacija patrovih kapljic - Degustacija piva in kosilo

Trajanje 9:00 - 17:00

Če želite doživeti vso pestrost in raznolikost naše pokrajine, se pridružite izletu, ki vas bo popeljal od srca Podčetrtka, Term Olimia, preko spoznavanja jelenov povsem od blizu, do različnih kulinaričnih doživetij, kot so: spoznavanje samostana s patrovimi kapljicami ter čokoladnice in degustacije piva. Nepozabne dogodivščine so le korak stran.

 

1
Trajanje 9:00 - 10:00

Ogled Term Olimia z jutranjo kavo

Ogled Podčetrtka pač ne more potekati brez ogleda Term Olimia, pripravili so vam tudi ogled predstavitvenega videa, sprehodili pa se boste tudi po celotnem termalnem kompleksu, si ogledali njihove zanimivosti in popili jutranjo kavico za lepši začetek doživetja.

 

2
Trajanje 11:00 - 12:00

Ogled Jelenovega grebena

Pod Olimsko goro, kjer se nahaja domačija Jelenov greben, je glavna posebnost zagotovo 100 glava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo. Lahko jih hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu. Takšen pristen stik z divjimi živalmi zagotovo ne doživite vsak dan, zato bo vsakomur, ostal v nepozabnem spominu. Na domačiji vas bodo prijazno sprejeli in vam razkazali njihove dejavnosti ter vam  povedali nekaj zanimivosti iz njihove zgodovine. V prodajalni z domačimi izdelki boste lahko kupili tudi kakšen spominek za domov.

3
Trajanje 12:00 - 13:00

Ogled Čokoladnice Olimje

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov, ki so že pred prvo svetovno vojno delovali na Dunaju. Danes ponujajo široko paleto ročno izdelanih čokoladnih izdelkov. Od čokoladnih figur do pralinejev, od čokoladnih tablic in dražejev do raznovrstnih bombonjer, težko boste med izdelki izbrali najljubšega. Na voljo vam bo ogled izdelave z možnostjo nakupa ročno izdelanih pralin.

4
Trajanje 13:00 - 14:00

Ogled Minoritskega samostana Olimje in degustacija Patrovih kapljic

V majhni vasici Olimje leži v zavetju gore Rudnice prepoznaven Minoritski samostan Olimje. Nekoč prelep dvorec, nekdaj last grofov Attems, je danes samostan, kjer prebivajo manjši bratje sv. Frančiška - minoriti. Ogledali si boste tudi veličastno cerkev Marijinega Vnebovzetja, eno najlepših baročnih umetnin v naši domovini, ki stoji poleg samostana. V zavetju samostana se skriva tudi neprecenljiva umetnina - stara samostanska lekarna s freskami. Predstavili vam bodo tudi vrt z več kot 200 primerki zdravilnih zelišč in prodajalno z zeliščnimi pripravki, kjer boste spoznali Patrove kapljice.

5
Trajanje 15:00 - 17:00

Degustacija piva in kosilo

V objemu zelenja, na prelepi Domačiji Haler, kjer že več kot 20 let varijo domače pivo, vam bodo ponosno predstavili svoje domače svetlo, temno in mešano pivo ali svež radler, ki so ga obogatili z okusom limete. Vsa piva boste lahko poskusili na degustaciji, ki jo boste zaokrožili z dobrim domačim kosilom.